Tertúlia literària: “El llibre de les bèsties” de Ramon Llull

portada Faules del Llibre de les bèstiesEl dijous dia 15 de desembre a les 19 h. tenim Tertúlia literària especial! Ja podeu passar a recollir el  llibre Faules del Llibre de les bèsties, de Ramon Llull adaptat per Pere Martí i Bertran i il·lustrat per Maria Espluga. La tertúlia serà moderada per personal del Servei Local de Català.

Enguany se celebra l’Any Lull en commemoració del 700 aniversari de la mort d’un dels escriptors i pensadors més destacats de l’Edat Mitjana. No sols dels territoris de parla catalana, sinó de tota la tradició europea. Els seus amplis interessos van afavorir que fes aportacions remarcables en tots els àmbits del saber de la seva època, que van des de la filosofia i la teologia, fins al dret, la medicina, l’astronomia, la retòrica o la lògica. Al mateix temps, va produir una sòlida obra literària, que se situa just als inicis de la tradició literària catalana, i que inclou títols emblemàtics com el Blaquerna —amb el Llibre d’amic e amat—,  o el Llibre de les bèsties, adaptació que comentarem durant la tertúlia.

 

Tothom hi està convidat!