La biblioteca disposa d’un fons general format per llibres sobre totes les temàtiques, novel·les, obres de referència (enciclopèdies, diccionaris, atles i anuaris), còmics, premsa diària, revistes, CD de música de tots els tipus, DVD temàtics, de cinema i musicals i altres formats.

Tots el documents els trobareu a les prestatgeries en accés lliure i estan disponibles perquè us els emporteu a casa, a excepció de les obres de referència (diccionaris, atles, enciclopèdies…) que és material exclòs de préstec i que podeu fotocopiar a la mateixa biblioteca.

Fons de la primera planta

Fons de la primera planta

També disposa de fons especials com el de Famílies i +, la cuina, la vida sana, les oposicions i el cinema familiar.

 

Famílies i +

A l’àrea infantil hi ha el racó de Famílies i + on podreu trobar llibres d’interès agrupats pels següents temes i identificats per les següents icones:

Món laboral

A la Planta 2 hi hem agrupat tots aquells documents que poden ser útils als nostres usuaris ja sigui per cercar feina com per formar-se i preparar-se millor per fer front al difícil mercat laboral actual.

Els documents estan classificats en diversos grups segons la seva temàtica i identificats amb una icona.

Cuina

A la biblioteca hi trobareu un ampli fons relacionat amb cuina i gastronomia, amb receptes tant de la cuina autòctona com d’arreu del món. Per facilitar-vos la cerca els hem subdividit en diversos grups que s’identifiquen amb una icona en diversos colors: Restauració, Cuina d’autor, Cuinar, Plats i productes, Cuina catalana, Cuines al món, Postres i dolços, Begudes, Dietes i Cuines alternatives.

Cuina infantil

A la biblioteca hi trobareu també un ampli fons relacionat amb cuina i gastronomia, llibres de receptes, d’hàbits alimentaris, nutrició i diferents productes, així com contes i còmics.

Vida Sana

Si vols fer la teva vida més saludable, la biblioteca us ofereix un fons especial, en tot tipus de suport, sobre nutrició, medicines i teràpies alternatives, homeopatia, plantes medicinals, osteopatia, meditació, mètodes de relaxació, tai-txi, ioga, pilates, qi gong, bellesa natural, flor de Bach, etc. Aquest fons està identificat amb la següent icona:

Fet a mà

Conjunt de llibres, DVD i altres materials sobre costura, manualitats i labors. Tall i confecció, patronatge, ganxet, punt, patchwork, costura creativa, macramé, punt de creu i manualitats de tot tipus.

Cinema documental

Amb una finalitat informativa, didàctica i sensibilitzadora, el cinema documental està generant treballs força interessants, combinant material d’arxiu, testimonis directes i una diversitat de recursos tècnics, on el punt de vista és el protagonista. Aquesta secció és a l’àrea d’audiovisuals de la biblioteca i està identificada amb aquesta icona:

Cinema familiar

A la biblioteca també hi trobareu una nova secció de cinema familiar, amb pel·lícules per a diferents edats per a gaudir-ne en família, amb amics i amb crispetes. Aquesta secció és a l’àrea d’audiovisuals de la biblioteca i està identificada amb aquesta icona:

Sèries de televisió

A la biblioteca també trobareu la secció de sèries de televisió, hi trobareu diversos títols que us podeu endur en préstec. Tenint en compte que només es pot endur en préstec una temporada d’una única sèrie per usuari. Aquesta secció es troba a l’àrea d’audiovisuals de la biblioteca i està identificada amb aquesta icona:

Col·lecció local

A la biblioteca també trobareu la secció de Col·lecció local on hi trobareu tots els documents que parlen del municipi, de la comarca i també aquells llibres editats i escrits per autors de Castelldefels. Història, geografia, poesia, novel·la, flora, etc. Si vols conèixer Castelldefels aquesta és la secció adeqüada.

Recursos en línia:

Cartoteca Digital

Recercat: dipòsit de recerca de Catalunya

Alguns d’aquests documents els trobaràs a text complet clicant als següents enllaços:Altres catàlegs on trobar més informació del municipi:

Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya

Recursos en línea

La Biblioteca Virtual – català / Biblioteca Virtual – castellano , ofereix un munt de recursos en línia de totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona:

Prestatges virtuals d’informació

Tria i remena entre tots els recursos que t’ofereix cada prestatge: seleccions de webs, guies de lectura, activitats, recomanacions i novetats documentals, bases de dades, enquestes i concursos… Per saber-ne tant com vulguis dels temes que més t’interessen.

Enllaç

Enlace

Guies de lectura

Les biblioteques municipals et proposen les lectures imprescindibles per saber més de diversos temes.

Enllaç

Enlace

Selecció de webs

La Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix un recull constantment actualitzat dels millors webs en un ampli ventall de temes.

Enllaç

Enlace

Fons especials

Les biblioteques municipals ofereixen fons especialitzats en temàtiques molt diverses.

Enllaç

Enlace

Audiollibres

La Xarxa de Biblioteques ofereix el servei gratuït de descàrrega d’audiollibres en mp3, en català i castellà. Els audiollibres són llibres parlats, en la seva versió íntegra de l’obra original llegits en veu alta per locutors/res i narradors/res professionals en gravacions a una sola veu, sense música de fons.

Enllaç

Enlace

Trencadís

Trencadís és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que té com a objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i facilitar l’accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa.

Enllaç

Recomanacions dels bibliotecaris

Una selecció preparada pels bibliotecaris dels millors llibres, música, cinema i altres propostes que pots trobar a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Una mirada experta que t’ajudarà a escollir allò que més et pot interessar.

Enllaç

eBiblio

Col·lecció local / E-books