Programa d’activitats especial: Tastant … Cuba

Com cada any, la Biblioteca es proposa donar a conèixer i apropar una cultura rica i diversa als seus usuaris. Enguany la protagonista és la cultura, les tradicions, la gastronomia, la música, la literatura de la illa de Cuba.

Del 20 d’octubre fins el 29 de novembre podreu gaudir d’un ventall d’una vintena d’activitats per a tots els públics, infants i adults. Hores del conte, concerts, xerrades sobre història de l’illa, sobre la relació entre Catalunya i l’illa, tallers de cuina, tertúlies literàries, política, viatges i molt més!

També podeu gaudir d’una magnífica exposició de documents relacionats amb l’illa de Cuba que trobareu a la Planta 0 i 1 de la Biblioteca.

 

Programa d’activitats especial: Tastant la cultura nòrdica

tastant-la-cultura-nordicaDes del proper dijous 27 d’octubre fins el dimarts 15 de novembre grans i petits podreu gaudir d’un programa especial d’activitats que girarà al voltant dels països nòrdics i de molt diversos aspectes de la seva cultura, com ara la cuina, la literatura, el cinema, la pintura, la mitologia, etc: Tastant la cultura nòrdica.

Mireu-vos bé l’agenda i inscriviu-vos en aquelles activitats que més us interessin, les places són limitades!

També podeu aprofundir en qualsevol dels aspectes d’aquesta cultura consultant:

  • Les exposicions bibliogràfiques que trobareu en diferents zones de la Biblioteca: al vestíbul documents per a tots els públics relacionats amb la cultura nòrdica … contes, pel·lícules, música, etc. i a la Planta 1 una selecció de la millor novel·la negra escrita en aquests països.
  • Les guies de lectura que podeu descarregar-vos clicant als enllaços de sota: una dedicada a la seva cultura i l’altra al boom de la novel·la negra.

 

Les millors trilogies i sagues de la Biblioteca: Tria un trio!

tria un trio portadaA la Planta 1 hi trobareu una exposició de llibres i una guia de lectura molt adient per aquestes vacances: un recull de trilogies de diferents gèneres i autors per a tots els públics, des de novel·les històriques fins a novel·les policíaques passant per les d’aventures, romàntiques i eròtiques entre d’altres.

Si voleu, podeu baixar-vos la guia clicant al següent enllaç:

Com ja sabeu, totes disponibles per al préstec.

 

 

 

Programa d’activitats A taula

portada programa A taulaUn any més la Biblioteca programa un seguit d’activitats dins del cicle A taula. Del proper dimecres 27 d’abril fins el dimecres 15 de juny podreu gaudir de més de 25 activitats per a tots els públics relacionats amb la cuina, la nutrició, l’alimentació saludable, l’horticultura, etc, des de tallers fins a xerrades passant per tastos de diferents productes.

Com sabeu, la Biblioteca disposa d’un fons especialitzat en Cuina. La part d’adults compta amb més de 900 documents i  podeu consultar-la a la Planta 1, mentre que la part infantil, la Biblio&teca, compta amb uns 300.

I si voleu descobrir moltes més coses consulteu el Prestatge Virtual de la XBM, hi trobareu receptes, recomanacions, app’s, webs destacades, etc.

Aquí teniu la guia del fons esepcial de cuina amb una selecció d’algunes de les adquisicions dels darrers dos anys:

No us ho perdeu!

Per cert, tots els participants a les activitats familiars podreu prendre part al sorteig de 4 entrades per al Museu de la Xocolata de Barcelona!

Participar a les IV Jornades de Vida Sana té premi!

cartell IVes Jornades Vida SanaCom cada any, la Biblioteca durà a terme enguany les IV Jornades Vida Sana 100% natural, 100% cultural, que tindran lloc del dia 6 de febrer al 18 de març. Aquestes jornades es programen de nou amb l’objectiu de donar a conèixer el fons especial de la biblioteca de Vida Sana, on es poden trobar documents divulgatius sobre hàbits i pràctiques que ajuden a mantenir una vida física i emocional saludable i equilibrada a nivell personal. S’hi poden trobar temàtiques com el fengshui, l’herboristeria, l’aromateràpia, la cosmètica, la medicina natural, la nutrició, els hàbits alimentaris, el ioga, etc. Les jornades es porten a terme gràcies als col·laboradors, que enguany han volgut tornar a participar en les jornades donant a conèixer les seves especialitats i també comptem amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castelldefels.

Les inscripcions a les activitats ja estan obertes així que, mireu el programa i afanyeu-vos!

De les més de 30 activitats per a tots els públics que s’ofereixen, us destaquem les següents:

  • Dimarts 8 de 18.30 a 20 h. Xerrada – taller “Intoleràncies i al.lèrgies alimentàries “. Aliments implicats en les intoleràncies i les al.lèrgies, com detectar-les i alternatives culinàries a càrrec de Mònica Valverde, CASAP Can Bou. Cal fer inscripció prèvia. Espai de suport planta 1.
  • Dimecres 9 de 19 a 20.30 h. Taller “Risoteràpia: un somriure de felicitat. Trenca amb els patrons i allibera la teva ment, el teu cos, i les teves emocions ” a càrrec de Daniel Bou. Cal inscripció prèvia. Sala Margarida Xirgu.

Per cert, ja teniu a la vostra disposició una exposició bibliogràfica amb una selecció dels documents més atractius sobre aquesta temàtica que trobareu a la Planta 0 de la Biblioteca i una guia de lectura que podeu venir a buscar o descarregar-vos tot seguit!

Tots aquells que agafeu algun llibre del nostre fons especial podeu omplir una butlleta i participar en el sorteig d’un mes de classes gratuïtes al centre postural.

 

Tastant Japó

Aquest any, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado dedica els mesos d’octubre i novembre al Japó i a la cultura nipona. El programa d’activitats inclou 18 activitats per a tots els públics i abarca des d’enquadernació japonesa i art, gastronomia, fins a folklore, cultura popular i moltes coses més.

Per cert, per tota la Biblioteca trobareu documents exposats relacionats amb el Japó i us hem preparat una guia bibliogràfica que podeu descarregar-vos:

 

Lletres de l’est

Elfriede JelinekA banda d’autors internacionalment reconeguts i premiats com Jelinek, Kadaré, Kundera, Sándor Marai o Herta Müller, també trobareu una pluralitat ètnica, lingüística, religiosa i cultural d’autors de poesia, teatre i/o narrativa, procedents de l’est d’Europa i de la península balcànica, marcats pel transcurs de la història, els règims comunistes i el desmembrament polític i territorial dels seus “països” d’origen. Alguns, membres del partit comunista nacional, compromesos i actius social i políticament, van ser expulsats, deportats a camps de concentració, exiliats i/o vetats, experiències personals i col·lectives que es reflecteixen en les seves obres.

Trobareu totes aquestes obres exposades i disponibles per al préstec a la Planta 1 de la Biblioteca. Allí podreu agafar un exemplar de la guia de lectura en paper o, si ho preferiu, podeu descarregar-vos-la clicant a l’enllaç.

 

 

Guia i exposició sobre el Món laboral

Ja fa uns mesos que la Biblioteca compta amb un nou fons especial que trobareu a la Planta 2, el fons de Món laboral. En aquest espai hem agrupat tots aquells documents que poden ser útils als nostres usuaris ja sigui per cercar feina com per formar-se i preparar-se millor per fer front al difícil mercat laboral actual.

Els documents estan agrupats en els següents grups segons la seva temàtica i identificats amb les següents icones:

icones del fons Món laboral

No només trobareu informació en els llibres sinó que podeu accedir a molta més informació en línia a través del Prestatge virtual. No us perdeu l’exposició de novetats que trobareu al vestíbul de la Biblioteca ni la guia que us hem preparat i que us podeu descarregar clicant a l’enllaç.

A més, periòdicament organitzarem una activitat relacionada amb aquest àmbit, xerrades, conferències, tallers pràctics a l’Aula multimèdia.

El Tricentenari a la Biblioteca

logotip tricentenariLa Biblioteca s’afegeix a la commemoració del tricentenari del 1714 que s’està duent a terme arreu del país amb una exposició bibliogràfica i una guia de lectura. Tots els llibres els trobareu exposats i disponibles per al préstec al replà de l’escala de la Biblioteca, entre la Planta 0 i la 1. Allí també podreu agafar la guia de lectura que us hem preparat amb el nostre fons i adreces d’interès. Podeu descarregar-vos-la clicant a l’enllaç.

Per més informació consulteu el següent web on hi trobareu una àmplia agenda d’actes que es fan arreu del país i també l’especial que ha preparat la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Alguns escriptors encara més propers …

portadesAquesta guia recull una diversitat d’autors presents en el panorama literari català actual. Escriptors i escriptores relativament joves; molts amb formació en Lletres, que han viscut, han estudiat i han treballat a molts llocs; poc o molt granats en Literatura; debutants o no; alguns premiats i amb projectes literaris diferents; més o menys convencionals, que escriuen principalment narrativa, però també teatre, poesia i relat breu. Molts d’ells imparteixen tallers d’escriptura o estan vinculats a l’àmbit de la comunicació, i els podem llegir o escoltar en premsa, ràdio i televisió; i com a membres de la generació digital, es poden seguir a les xarxes socials (els blogs, webs o twitters que es detallen poden estar actius o no, però són part de les seves aportacions).

Trobareu la major part de les seves obres exposades a la Planta 1 així com una selecció de CD de la música actual del nostre país. Si voleu saber quina exemplars disposem podeu baixar-vos la guia clicant a l’enllaç o venir a buscar-la a la Biblioteca.