Les millors trilogies i sagues de la Biblioteca: Tria un trio!

tria un trio portadaA la Planta 1 hi trobareu una exposició de llibres i una guia de lectura molt adient per aquestes vacances: un recull de trilogies de diferents gèneres i autors per a tots els públics, des de novel·les històriques fins a novel·les policíaques passant per les d’aventures, romàntiques i eròtiques entre d’altres.

Si voleu, podeu baixar-vos la guia clicant al següent enllaç:

Com ja sabeu, totes disponibles per al préstec.

 

 

 

Lletres de l’est

Elfriede JelinekA banda d’autors internacionalment reconeguts i premiats com Jelinek, Kadaré, Kundera, Sándor Marai o Herta Müller, també trobareu una pluralitat ètnica, lingüística, religiosa i cultural d’autors de poesia, teatre i/o narrativa, procedents de l’est d’Europa i de la península balcànica, marcats pel transcurs de la història, els règims comunistes i el desmembrament polític i territorial dels seus “països” d’origen. Alguns, membres del partit comunista nacional, compromesos i actius social i políticament, van ser expulsats, deportats a camps de concentració, exiliats i/o vetats, experiències personals i col·lectives que es reflecteixen en les seves obres.

Trobareu totes aquestes obres exposades i disponibles per al préstec a la Planta 1 de la Biblioteca. Allí podreu agafar un exemplar de la guia de lectura en paper o, si ho preferiu, podeu descarregar-vos-la clicant a l’enllaç.

 

 

Guia i exposició sobre el Món laboral

Ja fa uns mesos que la Biblioteca compta amb un nou fons especial que trobareu a la Planta 2, el fons de Món laboral. En aquest espai hem agrupat tots aquells documents que poden ser útils als nostres usuaris ja sigui per cercar feina com per formar-se i preparar-se millor per fer front al difícil mercat laboral actual.

Els documents estan agrupats en els següents grups segons la seva temàtica i identificats amb les següents icones:

icones del fons Món laboral

No només trobareu informació en els llibres sinó que podeu accedir a molta més informació en línia a través del Prestatge virtual. No us perdeu l’exposició de novetats que trobareu al vestíbul de la Biblioteca ni la guia que us hem preparat i que us podeu descarregar clicant a l’enllaç.

A més, periòdicament organitzarem una activitat relacionada amb aquest àmbit, xerrades, conferències, tallers pràctics a l’Aula multimèdia.

El Tricentenari a la Biblioteca

logotip tricentenariLa Biblioteca s’afegeix a la commemoració del tricentenari del 1714 que s’està duent a terme arreu del país amb una exposició bibliogràfica i una guia de lectura. Tots els llibres els trobareu exposats i disponibles per al préstec al replà de l’escala de la Biblioteca, entre la Planta 0 i la 1. Allí també podreu agafar la guia de lectura que us hem preparat amb el nostre fons i adreces d’interès. Podeu descarregar-vos-la clicant a l’enllaç.

Per més informació consulteu el següent web on hi trobareu una àmplia agenda d’actes que es fan arreu del país i també l’especial que ha preparat la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Alguns escriptors encara més propers …

portadesAquesta guia recull una diversitat d’autors presents en el panorama literari català actual. Escriptors i escriptores relativament joves; molts amb formació en Lletres, que han viscut, han estudiat i han treballat a molts llocs; poc o molt granats en Literatura; debutants o no; alguns premiats i amb projectes literaris diferents; més o menys convencionals, que escriuen principalment narrativa, però també teatre, poesia i relat breu. Molts d’ells imparteixen tallers d’escriptura o estan vinculats a l’àmbit de la comunicació, i els podem llegir o escoltar en premsa, ràdio i televisió; i com a membres de la generació digital, es poden seguir a les xarxes socials (els blogs, webs o twitters que es detallen poden estar actius o no, però són part de les seves aportacions).

Trobareu la major part de les seves obres exposades a la Planta 1 així com una selecció de CD de la música actual del nostre país. Si voleu saber quina exemplars disposem podeu baixar-vos la guia clicant a l’enllaç o venir a buscar-la a la Biblioteca.

Alguns escriptors propers …

escriptorsAquesta guia recull una diversitat d’autors presents en el panorama literari actual proper. Són joves, però no responen a un perfil generacional, són nascuts entre els anys 60 i 80. Estan (acadèmicament) formats i són altament productius: narrativa, poesia, assaig, premsa… Alguns fan compatible la seva professió amb la d’escriptor i altres expressions artístiques. Molts fan servir les xarxes socials, blogs i/o webs per compartir i difondre les seves creacions i els seus pensaments, més enllà dels límits temporals, espacials i de format.

Si voleu endur-vos-els en préstec els trobareu exposat a la Planta 1, allí també hi trobareu la guia però, si ho preferiu, ja podeu descarregar-vos-la clicant al següent enllaç.

Nova guia literària: lletres franceses

foto tour EiffelEl panorama literari francès actual és plural, en maduresa, temàtica i estil. Inclou, entre d’altres, des d’un premi Nobel de Literatura, com Le Clézio, a una generació prolífica sorgida a principis dels anys 80, com Michon, Echenoz o Quignard; molts premis Goncourt, alguns autors més mediàtics i comercials, i d’altres més alternatius. Uns treballen els sentiments com a matèria primera (Foenkinos, Gavalda o Levy), i d’altres, temes d’actualitat social, científica o filosòfica (Carrère, Ndiaye, Reza o Houellebecq). Amb aquesta guia esperem que descobriu o redescobriu la literatura francesa més enllà dels clàssics del segle XX com Sartre, Camus o Beauvoir.

Trobareu totes aquestes obres exposades i disponibles per al préstec a la Planta 1 i, si voleu, podeu descarregar-vos la guia clicant a l’enllaç.

 

Nova guia literària: Lletres britàniques contemporànies (II)

foto del Big Ben i un bus londinencActualment el panorama literari britànic compta amb joves promeses, alguns anglesos d’origen, i d’altres, estrangers nacionalitzats o residents que han estudiat i/o desenvolupat la seva carrera professional al Regne Unit. La majoria vinculats al món literari, editorial, periodístic o cultural en general. Alguns premiats, i d’altres, malgrat no haver rebut cap guardó, reconeguts per la crítica literària, nacional, i en alguns casos, inclús internacional. Així doncs, aquí teniu la 2a part de la guia on hi trobareu els escriptors “joves” com Zadie Smith o Louise Welsh. Les obres d’aquests autors i molts d’altres, les trobareu exposades i disponibles per al préstec a la Planta 1 de la Biblioteca.

 

Nova guia literària: Lletres britàniques contemporànies (I)

union jackActualment conviuen en el panorama literari britànic escriptors consagrats i joves promeses, alguns anglesos d’origen i d’altres estrangers nacionalitzats o residents. Quins noms estan entre els veterans, i quins títols trobareu a la biblioteca? Aquí teniu la 1a part de la guia amb els primers, els consagrats com ara Ian McEwan o Philip Kerr. Les obres d’aquests autors i molts d’altres, les trobareu exposades i disponibles per al préstec a la Planta 1 de la Biblioteca.

Guia literària: Doris Lessing, Susan Sontag i Nadine Gordimer

Susan SontagAquí teniu noves guies literàries sobre tres reprensentants d’una generació d’escriptores lúcides, cultes i compromeses. Totes nascudes en el quart de segle que va del 1908 al 1933, totes amb vides excepcionals en si mateixes…: amb llibertat sexual, amb activitat política i compromís polític…”

Com sempre, trobareu els seus llibres exposats a la 1a planta de la Biblioteca disponibles perquè us els endugueu en préstec i les guies us les podeu descarrregar clicant als següents enllaços:

Nadine Gordimer / Doris Lessing / Susan Sontag

Us deixem amb una entrevista a Nadine Gordimer després de rebre el Premi Nobel de Literatura: