Programa d’activitats Tastant Revolucions

pportada Tastant RevolucionsCom cada any la Biblioteca organitza un cicle d’activitats especial. Enguany, aprofitant el 50è aniversari del Maig del 68, volem donar a conèixer uns fets que van ajudar a canviar el món, que van influir en molts aspectes de la societat i que van ajudar a fer-la una mica millor.

Les activitats tindran lloc del 14 d’octubre al 30 de novembre i se centren en diversos àmbits i “revolucions” que des d’aquell moment han anat evolucionant com el feminisme, la consciència ecològica i el reciclatge, la normalització de la llengua catalana, els drets humans o la revolució tecnològica entre d’altres.

Des de conferències fins a tallers, xerrades, presentacions de llibres, tertúlies, etc, per a tots els públics. Només cal que us hi apunteu!

Ja podeu descarregar-vos el programa al següent enllaç:

 

Tertúlies literàries a la biblioteca

A la Biblioteca no només volem facilitar l’accés a la cultura a través d’un important volum d’obres literàries per totes les edats, gustos i nivells sinó que també volem que els usuaris puguin compartir les seves lectures amb els altres participants o amb els mateixos autors, donar la seva opinió i aprendre mútuament.

Per això us oferim aquest ampli ventall de clubs de lectura, només cal que us hi apunteu, que agafeu un exemplar en préstec i que no falteu el dia assenyalat.

Llibre de la setmana: “El libro negro del Ejército español”

portada El libro negro del ejército españolEl libro negro del Ejército español es el alegato público de un exteniente del Ejército de Tierra para demostrar todo aquello que lleva años denunciando y que la mayoría de la sociedad ha decidido ignorar: nuestras fuerzas armadas siguen siendo las de Franco, pero estandarizadas a niveles OTAN. Referencia tras referencia se podrá comprobar que existen patrones que demuestran de forma inequívoca la existencia de corrupción sistémica, abusos y acosos, privilegios anacrónicos, órganos de control cómplices y una cúpula militar negligente. Igualmente, quedará al descubierto la inoperante clase política, los medios de comunicación y periodistas censurados, y el lucro de las empresas y las entidades bancarias. La existencia hoy de estas fuerzas armadas demuestra inequívocamente que el relato de los últimos cuarenta años no es ni ha podido ser el que se sostiene oficialmente.

Pero El libro negro del Ejército español es mucho más que eso. Es el grito desesperado de miles de militares maltratados y expulsados, condenados a morir o resultar heridos por negligencias, obligados a sostener el edificio de corruptelas, abusos, acosos y privilegios y, finalmente, sometidos a una precariedad laboral, a una total ausencia de libertades y derechos y a una absoluta alienación más propia de una secta o una mafia que de una institución moderna. Además, es la denuncia clara y sin matices de los últimos veinte años, de las guerras neocoloniales de Irak y Afganistán, de los disparates armamentísticos, de las puertas giratorias, del submarino que no flota y los carros de combate almacenados y despiezados por falta de combustible, del delirio más absoluto que la mayoría de los civiles pudiera imaginar.

El libro negro del Ejército español es, en suma, el libro que nadie más quiso escribir.

Llibre infantil de la setmana: “Ports”

portada PortsEts una persona curiosa?

Aquest  llibre et portarà a donar la volta al món saltant de port en port. Visitaràs ports de totes les mides i formes, ports vells i altres nous, ports on dormen transatlàntics i ports plens de barquetes de pescadors …

Amb aquest llibre descobriràs 16 ports inspirats en les ciutats més boniques del món, des d’enormes i exuberants molls, fins al més petit embarcador. Tots ells plens de vida i ¡color !. En quin d’ells t’agradaria passejar? O tenir el teu vaixell amarrat? T’imagines les històries que poden explicar les seves mariners?

Gaudireu de 40 pàgines a tot color mentre descobrim els ports de 16 ciutats diferents juntament amb anècdotes i curiositats de cadascú.

Un llibre increïble!!

El Documental del mes: “Eugenio”

cartell EugenioEl Documental del Mes és la branca de distribució del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals i fora de les grans capitals.

El proper dilluns 15 de 19 a 20.30 h. veurem el documental Eugenio. Versió original en català i castellà (93 min). Espai Margarida Xirgu.

Vestit sempre de negre, seriós i amb un whisky a la mà. Així és com Eugenio es manté encara ara a la retina de vàries generacions. Però darrere l’home que sempre feia riure, s’hi amaga un altre Eugenio, fora dels escenaris, sense tamboret ni micròfons. La mort sobtada de la dona de la seva vida va fer caure a Eugenio en un pou de foscor a la vegada que el seu èxit explosionava. Dues dècades després de la seva mort, fills, parelles i amics dibuixen l’Eugenio més desconegut. Què s’amaga darrere el personatge que va marcar un abans i un després en l’art del monòleg humorístic a Espanya?

 

Guia de novetats d’octubre: coneixements

Ja podeu consultar les novetats bibliogràfiques de coneixements que trobareu exposades al vestíbul de la Biblioteca. Hi trobareu llibres de tot tipus i de totes les branques del saber, de filosofia, de psicologia, de ciències, d’història, de cinema, cursos d’idiomes, etc. Si no voleu esperar i voleu saber tot el que us oferim aquest mes, cliqueu a l’enllaç de sota o, si ho preferiu, podeu venir a consultar-la a qualsevol dels taulells de la Biblioteca.

De totes les novetats us recomanem les següents:

Tertúlia literària “Nova collita”: “Dies de ratafia”

Sergi PonsReprenem la tertúlia literària dedicada a descobrir nous escriptors del nostre país, autors d’obres de força qualitat literària, que gaudeixen del reconeixement de la crítica i que tenen moltes coses a dir en el nostre panorama literari.

Aquest mes de novembre llegirem amb la novel·la Dies de ratafia i, el seu autor, Sergi Pons estarà amb nosaltres per parlar-nos de la novel·la, del procés creatiu i per preguntar-li i comentar tot allò que vulguem saber de l’ofici d’escriptor. Vine a agafar el llibre, apunta-t’hi i ens trobem el dijous 15 de novembre a l’Espai de suport 2 de la Planta 2.

Sergi Pons Codina (Barcelona, 1979). Viatger incansable: Granollers, el Poble Nou, Santa Coloma, Sant Andreu, Torí… Lector voraç de les obres de Calders, Fante i Pedro Juan Gutiérrez, entre molts d’altres, l’any 2012 comença a escriure, i no para. Mars del Carib va ser la seva primera novel·la, celebrada per la crítica i el públic. Dies de ratafia n’és la segona.

Pel·lícula de la setmana: “Paula, una mujer en busca de la libertad”

portada PaulaPaula, una mujer en busca de la libertad, és un biopic dirigit per Christian Schwochow sobre Paula Modershohn-Becker (1876 – 1907), pionera de la pintura expressionista, que un segle després ha aconseguit tenir una casa museu a Bremen.

Una aproximació, des de la ficció, al món de l’art de principis del segle XX; a Alemanya i França; a la colònia d’artistes de Worpsede; a Rilke, Rodin, Claudel; a Cezanne; i a una doble lluita, envers el feminisme i contra el rigor acadèmic.

Pel·lícula infantil de la setmana: “Mi amigo el gigante”

portada Mi amigo el giganteRoald Dahl i Steven Spielberg, junts en una GRAN pel·lícula que us farà somniar…

A Steven Spielberg el coneixereu perquè és el director de  E.T., Indiana Jones i Jurassic Park entre molts d’altres films.

I a Roald Dahl segur que també el coneixeu, ja que és l’autor d’algunes de les joies més rellevants de la literatura infantil, com ara Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda o James i el préssec gegant.

Sofia és una nena que viu en un orfenat i cada  vespre, abans de dormir,  llegeix hores i hores fins que una nit…

… una nit  que no pot dormir decideix treure el cap per la finestra i aleshores presència un fet del tot extraordinari: un autèntic gegant entra a les cases mentre la gent dorm. Quan el gegant descobreix que una nena l’està espiant, decideix endur-se-la i viatjar amb ella fins al país dels Gegants, on està marginat pels altres gegants, perquè, a diferència d’ells, es nega a cruspir-se a nens i nenes.