Tertúlia literària: “L’home de la maleta” de Ramon Solsona

Ja podeu passar a recollir el llibre que comentarem a la propera Tertúlia literària del dijous 14 de desembre. Aquest mes llegirem i comentarem L’home de la maleta de Ramon Solsona, novel·la guanyadora del Premi Sant Jordi 2010. També aprofitarem per comentar i parlar de la seva darrera novel·la Allò que va passar a Cardós.

Vine una estona abans i gaudeix d’un cafè gentilesa de Café de Finca.

Com sempre, a les 19 h. a l’Espai Margarida Xirgu.

Aquí teniu l’entrevista per parlar sobre el llibre que li van fer a Catalunya Ràdio:

Noves recomanacions dels experts!

Aquestes són algunes de les lectures que els nostres experts van comentar a la sessió d’aquesta setmana. Apunteu-vos-les bé, ja no teniu excusa per no llegir:

Disc de la setmana: “Escuela de capataces”

portada Escuela de capataces“Lo primero que sorprende en este disco son las letras. Miqui Puig ha llegado a la madurez como compositor a través de ellas, seis años desde su anterior disco han dado para mucho. Sin apenas escenas, llegando hasta lo críptico en ocasiones, la pareja de compositores que forma con Marc Botey –presente desde la época de Los Sencillos– pone a prueba la sensibilidad del oyente frente a las palabras para desentrañar emociones. Sí, emociones que laten con fuerza bajo mensajes aparentemente faltos de cohesión, pero llenos de sensaciones.

Lo segundo es un tono de sólida melancolía en estas letras, de pérdida. No en vano los créditos recuerdan a amigos desaparecidos –Sergio Algora o Alfredo Calonge, de los Negativos–; pero esta desolación contrasta con melodías alegres, instrumentaciones que potencian el hedonismo y que llevan por ejemplo a la melancólica ‘Vos trobava a faltar’ –donde habla de sí mismo, de su ausencia estos años–, a ser un regalo llenapistas. El recorrido musical, por tanto, no sorprende entre la producción del artista: es acogedor y conocido. Cómodo. Consistente.”  César Prieto, Efe Eme.com

Amb el directe de factura impecable de l’Agrupació Ciclista Puig, reforçat per l’elegància de tota la banda (els mitjons a joc), Miqui Puig retorna a l’escenari com a  front man amb aquest Escuela de capataces.

“Se mueve así, te mueve a ti… y a mí”.

Llibre infantil de la setmana: “Fred: l’amic imaginari”

portada Fred l'amic imaginariPrimers amics, millors amics i… amics imaginaris!

Aquest llibre ens proposa reflexionar sobre tots el ets i uts de la amistat de la ma d’en Fred, un genuí amic imaginari que sura pel cel fins que algun nen de veritat el desitgi tenir a ell com a amic…

(Buf! No m’imagino com pot acabar aquesta història… però una cosa sí que sé segur: anant de la ma d’en Colfer i en Jeffers, res no pot acabar malament… SORPRESA ASSEGURADA! )

Agenda d’activitats de desembre

Ja podeu consultar l’agenda d’activitats del mes de desembre, us la podeu descarregar des d’aquesta notícia o, si ho preferiu, podeu rebre-la puntualment al vostre correu electrònic després de donar-vos d’alta al nostre Newsletter. Com ja sabeu, la Biblioteca ofereix un ampli ventall d’activitats per a tots els públics com ara tallers de manualitats, activitats i tertúlies literàries, tallers per a les famílies, etc. Tan sols cal que us fixeu atentament en el públic al que s’adreça i, si cal, feu la inscripció presencialment, per telèfon o e-mail.

De totes les més de 20 activitats us recomanem les següents:

Dimarts 12 a les 19 h. Taller de protocol “Preparamos la mesa perfecta: Tipos de protocolo y buenas maneras (consejos y sugerencias)” a càrrec de Covadonga Rubio de l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels.  Cal inscripció prèvia. Espai Margarida Xirgu.

Dimecres 13 de 18 a 19.30 h. Taller “Decora el Nadal reciclant…” a càrrec de Núria Membardo d’Experimenta Art. En col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient. Infants a partir de 4 anys acompanyats d’un adult. Cal inscripció prèvia. Sala taller infantil.

Aules d’estudi a la Biblioteca

cartell aules d'estudiAquest dilluns 20 de novembre i fins el diumenge 3 de desembre, la Biblioteca obre les seves portes per tal que pugueu utilitzar la 2a planta com a aula d’estudi.

 

 

Llibre de la setmana: “Catalunya en negre”

portada Catalunya en negreCatalunya en negre. 150 anys de crims i criminals és un llibre que ens duu a la normalitat. Catalunya, òbviament, ha tingut criminals, com ha tingut inventors, herois i cobards. I la crònica negra de Catalunya és una part important important de la història popular d’aquest país. La història dels crims catalans és, també, una història social del país, de les seves injustícies, de les seves desigualtats, dels odis populars… I, fins i tot, de les impunitats: destaca la història d’un assassí confés absolt per les seves connexions amb el règim franquista. Tot i que la tria podria haver estat més àmplia, Catalunya en negre és un llibre que es llegeix magníficament i que ens transporta als aspectes més tèrbols de la història del país. Un viatge a la Catalunya més truculenta.

Llibre infantil de la setmana: “Un camí de flors”

portada Un camí de florsAquest és un llibre sense paraules.

Una nena recull flors mentre camina de la mà del seu pare per una ciutat grisa. Cada flor es converteix en un regal que deixa un rastre  de bellesa: un camí de flors. La brillantor tècnica de Sydney Smith, el seu domini de la perspectiva i el to emocional, es combinen amb la fluïdesa narrativa de la història concebuda per Lawson, el seu autor. Una història inspirada en una passejada que l’autor fa amb una de les seves filles, i que amaga un fort simbolisme: «Shopie regalant flors, trobant color i vida en un món gris; ella no semblava ser conscient del que estava fent,… ». L’il·lustrador, aconsegueix plasmar l’emoció i la generositat en el rostre de la nena i en el seu llenguatge corporal,  amb gran subtilesa en aquestes il·lustracions en blanc i negre  esquitxades de color. A vegades, es necessita un nen per veure els detalls que els adults no som capaços de descobrir.

Guia de novetats de novembre: coneixements

Ja podeu consultar les novetats bibliogràfiques de coneixements que trobareu exposades al vestíbul de la Biblioteca. Hi trobareu llibres de tot tipus i de totes les branques del saber, de filosofia, de psicologia, de ciències, d’història, de cinema, cursos d’idiomes, etc. Si no voleu esperar i voleu saber tot el que us oferim aquest mes, cliqueu a l’enllaç de sota o, si ho preferiu, podeu venir a consultar-la a qualsevol dels taulells de la Biblioteca.

Dels més de 100 documents, aquests són els que us recomanem:

portada Hiperpaternidadportada Pa ciènciaportada Pensa

 

 

Comença el BiblioLab a la Biblioteca!

Ben aviat començarà a la Biblioteca el primer taller BiblioLab! Es tracta d’una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals que et convida a generar i compartir coneixement a partir de l’experimentació i la innovació en camps com la tecnologia, la ciència, l’art o la literatura.

Amb el Bibliolab, entre tots fabriquem coneixement d’una manera creativa.

Coincidint amb la Setmana de la Ciència, aquest divendres 17 a les 18 h tens cita en el Taller “Art i ciència: d’on surten els colors? Fem la nostra pròpia pintura” a càrrec de Ciència Divertida. Infants a partir de 6 anys acompanyats d’un adult. Sala taller infantil.

Encara hi ha places lliures!