Tertúlies literàries a la Biblioteca

Tertúlies literàriesA la Biblioteca no només volem facilitar l’accés a la cultura a través d’un important volum d’obres literàries per totes les edats, gustos i nivells sinó que també volem que els usuaris puguin compartir les seves lectures amb els altres participants o amb els mateixos autors, donar la seva opinió i aprendre mútuament.

Per això us oferim aquest ampli ventall de clubs de lectura, només cal que us hi apunteu, que agafeu un exemplar en préstec i que no falteu el dia assenyalat.

Aquí teniu totes les tertúlies d’aquest primer semestre del 2019: en anglès, francès, d’autors novells, consagrats, de teatre, de filosofia, etc.

Segur que n’hi ha alguna que us interessa.

Llibre infantil de la setmana: “Intrépidas”

portada IntrépidasÉsser Intrèpida és vèncer  la por i escoltar el teu cor.

És guiar-te pel que t’omple i començar el camí per aconseguir-ho. Són experiències, és actitud i és vida. Viatjar a l’espai, contemplar el món des de dalt d’una muntanya, submergir-se en l’oceà i trobar civilitzacions perdudes … Recórrer el món. Qui no ha somiat alguna vegada quan era nen amb viure alguna d’aquestes aventures? Ara es poden viure a través d’aquest llibre.

Són històries de superació protagonitzades per dones valentes, no perfectes!!

Guia de novetats de febrer: coneixements

Ja podeu consultar les novetats bibliogràfiques de coneixements que trobareu exposades al vestíbul de la Biblioteca. Hi trobareu llibres de tot tipus i de totes les branques del saber, de filosofia, de psicologia, de ciències, d’història, de cinema, cursos d’idiomes, etc. Si no voleu esperar i voleu saber tot el que us oferim aquest mes, cliqueu a l’enllaç de sota o, si ho preferiu, podeu venir a consultar-la a qualsevol dels taulells de la Biblioteca.

De les més de 130 novetats us recomanem especialment les següents:

novetats coneixements febrer

Les novel·les juvenils més prestades aquest 2018

De les quasi 2000 novel·les juvenils que tenim a la Biblioteques, aquestes són les que han sortit més en préstec:

Els més prestats JN

 

Si voleu saber quin és el nostre fons consulteu el Catàleg Aladí i, si voleu estar informats de les novetats que ens arriben podeu subscriure-us al butlletí de novetats i les rebreu al vostre corre electrònic.

Llibre de la setmana: ¿Truco o tratamiento? La medicina alternativa a prueba

¿Qué funciona y qué no? ¿En quién puedes confiar y quién te está estafando? La verdad acerca de la eficacia de la medicina alternativa es abordada rigurosamente por primera vez por el único científico calificado para hacerlo: Edzard Ernst, el primer profesor de medicina complementaria del mundo. Después de pasar más de una década en la Universidad de Exeter analizando meticulosamente la desconcertante evidencia a favor y en contra de las terapias alternativas, este exprofesional de la medicina tradicional y complementaria ofrece conclusiones definitivas ausentes de todo sesgo. Junto a él, firma este volumen el respetado escritor de ciencia Simon Singh, que aporta su conocimiento científico y una escrupulosa imparcialidad a este tema tan controvertido. Juntos nos ofrecen un examen contundente pero honesto de más de treinta de los tratamientos más populares, como la acupuntura, la homeopatía, la aromaterapia, la reflexología, la quiropráctica y las hierbas medicinales. Un análisis pionero, la mejor herramienta para eliminar dudas y contradicciones con autoridad, integridad y claridad. En su estudio de las curas alternativas y complementarias, Ernst y Singh se esfuerzan por reafirmar la primacía del método científico para determinar la práctica y la política de salud pública.

 

Les pel·lícules més prestades aquest 2018

Aquestes són les pel·lícules que s’han prestat més aquest 2018 de les més de 3000 que tenim per als nostres usuaris:

Les pelis més prestades 2018

 

Si voleu saber quin és el nostre fons consulteu el Catàleg Aladí i, si voleu estar informats de les novetats que ens arriben podeu subscriure-us al butlletí de novetats i les rebreu al vostre corre electrònic.

A les darreres sessions del Club 1214

portada Un tresor a la neuPel que fa al Club 1214, el 17 de desembre es va comentar Un tresor a la neu de Marie McSwigan. El Club1214 va marxar en viatge literari fins a l’hivern de 1940 per a visitar la Noruega ocupada pels nazis amb el Peter Lundstrom i la seva família. Després d’intercanviar opinions sobre la lectura, van posar-se mans a l’obra tot aprofitant el fred de l’hivern noruec i les dates per a regalar-nos un #MannequinChallenge versió nadalenca.

La sessió de gener va portar una altra sorpresa, les noies i els nois del 1214 van poder gaudir de la inesperada visita de la Laia Aguilar, amb qui van poder compartir una bona estona tot intercanviant opinions sobre la seva novel·la Wolfgang.

La música més prestada aquest 2018

Dels més de 5000 CD de música que tenim diponibles, aquests són els més prestats:

Els més prestats CD

Si voleu saber quin és el nostre fons consulteu el Catàleg Aladí i, si voleu estar informats de les novetats que ens arriben podeu subscriure-us al butlletí de novetats i les rebreu al vostre corre electrònic.

Pel·lícula de la setmana: “Muchos hijos, un mono y un castillo”

portada Muchos hijos, un mono y un castillo"

“En esta vida sólo deseo tener Muchos hijos, un mono y un castillo

Un documental biogràfic sobre Julita Salmerón dirigit pel seu fill, Gustavo Salmerón. El retrat claroboscur d’una dona, el seu somni i tota una família, avantpassats inclosos. Un drama còmic des de l’esperpent, el surrealisme, l’espontaneïtat i la tendresa.

Riure per viure, viure per riure.

Pel·lícula infantil de la setmana: “Stuart Little”

Els Little són una família molt especial. Tant, que quan decideixen adoptar un segon fill acaben escollint l’Stuart.

Tot això no tindria res de particular si no fos perquè l’Stuart és… un ratolí.

La nova vida de l’Stuart a casa dels Little no serà gens fàcil. Per una banda, el fill de la família es mostra reticent a acceptar-lo com a germà; de l’altra, Bola de Neu, el gat de la casa, no està disposat a cedir el seu lloc a un altre animal. Amb la finalitat de desfer-se de l’Stuart, el gat contracta dos ratolins que es faran passar pels seus autèntics pares i en reclamaran la custòdia.

La història de Stuart Little es basa en un conte d’E.B. White, publicat el 1945, que molt aviat va esdevenir un clàssic de la literatura infantil anglesa i que també presentem junt amb el DOCUMENT DE LA SETMANA d’enguany… per si voleu fer allò de comparar el llibre amb la pel·lícula!