Llibre infantil de la setmana: “Imagina’t un món”

Rob Gonsalves és un autor conegut dins els món dels àlbums il·lustrats per les seves imatges hipnòtiques i bellíssimes…

En aquest IMAGINA’T UN MÓN cada plana comença en un lloc totalment diferent d’on acaba: els arbres d’un parc acaben essent gratacels, un riu glaçat es transforma en un cel de nit i l’escala d’un castell en tota una altra galàxia.

Disc de la setmana: “We get by”

Outside Looking In” (1956), una fotografia de Gordon Parks, més enllà de la metàfora.

Ella és la missatgera, va declarar Mavis Stapples la vigília del seu 80è aniversari.

We get by és el missatge, el mateix de tota la seva carrera, ara acaronada per músics que recullen la proposta com Ben Harper i Jeff Tweedy: la vida pot ser viscuda de manera oberta i generosa i tothom hi té dret.

Llibre de la setmana: “De la manzana a la pantalla”

Un libro que explora qué significan querer, enamorarse, desear y vivir el sexo en una época donde los ordenadores, los móviles y las tabletas influyen en cómo nos vemos a nosotras mismas y cómo interpretamos el resto del mundo. Se trata de un manual para que podáis aprender a querer y a desear como os apetezca, entendiendo tanto los riesgos como las oportunidades que nos ofrecen las tecnologías digitales. También para que os deis cuenta de que, a menudo, lo que consideramos nuevo tiene sus orígenes en formas de relacionarse muy antiguas. ¿Os apuntáis?

Un libro que explora qué significan querer, enamorarse, desear y vivir el sexo en una época donde los ordenadores, los móviles y las tabletas influyen en cómo nos vemos a nosotras mismas y cómo interpretamos el resto del mundo. Se trata de un manual para que podáis aprender a querer y a desear como os apetezca, entendiendo tanto los riesgos como las oportunidades que nos ofrecen las tecnologías digitales. También para que os deis cuenta de que, a menudo, lo que consideramos nuevo tiene sus orígenes en formas de relacionarse muy antiguas. ¿Os apuntáis?

Llibre infantil de la setmana: “El truco más asombroso del mundo”

“El truco más asombroso del mundo” és un bell àlbum il·lustrat de Beatriz Martín Vidal, editat el mes d’octubre de 2018 per Thule llibres, que ens explica el conegut truc de màgia del sac a la conquesta de la cistera, amb una fantasia desbordant, en un relat visual en el que les imatges expliquen més que el propi text.

Aquest llibre ha rebut una Menció Especial al Concurs Internacional d’Àlbum Il·lustrat l’any 2017.

Pel·lícula de la setmana: “Las invisibles”

Per decisió de l’Ajuntament, el centre d’acollida per a dones sense llar ha de tancar. Les treballadores socials i voluntàries tenen només 3 mesos per rehabilitar Les invisibles i aconseguir la seva inserció laboral. A partir d’ara, tot està permès: falsificacions, mentides, influències…!!!

Parlem de desobediència civil???

Una comèdia francesa de marcat accent social, dirigida per Louis-Julien Petit i protagonitzada per actrius, en femení, no professionals amb experiència en l’exclusió social. Una qüestió de dignitat sense lliçons morals, simplement per reflexionar VOLUNTÀRIAMENT.

Pel·lícula infantil de la setmana: “La isla del cangrejo”

LA ISLA DEL CANGREJO es una película de animación española dirigida por Txavi Basterretxea y Joxan Muñoz en el 2000. Es una producción íntegramente hecha en Euskadi  que se estrenó en la XI Semana de Cine Fantástico y de Terror de San Sebastián y fue galardonada con un premio Goya en 2001 a mejor película de animación.

ARGUMENTO: Dimitri, capitán del barco “El Caín”, es el único pirata que no sabe cantar y esto siempre le ha perseguido al igual que la reputación de su amigo ya fallecido Macaos. El Caín se va a encontrar inmerso en una gran aventura en donde encontrarán una esfera y un loro que los llevarán hasta el tesoro de Macaos, sin embargo lo que no sabían es que este estaba siendo custodiado por Loreley – la hija del difunto- que lo había escondido en la Esfinge… 

Llibre de la setmana: “La expedición al baobab”

El baobab és un dels arbres més espectaculars de la Terra. Moltes tribus africanes es reuneixen, conversen i “signen” compromisos sota el seu recer.

Wilma STOCKENSTRÖM (1933- ) és una de les veus més importants de la literatura sud-africana, juntament amb Nadine Gordimer.

La expedición al baobab és ja “un clàssic modern de la literatura femenina”, una reflexió, en primera persona, sobre la llibertat i l’esclavisme, la maternitat, el sentiment femení i la unió amb la natura.

Lectura breu, però complexa i poètica in extremis.

Llibre infantil de la setmana: “Benvinguda, Lupe”

Benvinguda, Lupe és una meravellosa obra il·lustrada que ens parla sobre la importància de mostrar-nos al món tal com som.

La família de la Lupe és nova al bosc. Totes les llebres estan molt contentes, totes… menys la Lupe. A ella li fa vergonya donar-se a conèixer… I si no cau bé? I si no agrada? Treballarà de valent teixint-se disfresses, provarà de fer-se passar per altres animals sense èxit. I si al final la solució fos ser un mateix?

Llibre infantil de la setmana: “Dragón”

El dragón, es un magnífico cuento de Ray Bradbury que, en esta cuidada reedición de los Libros del Zorro Rojo  va acompañado de las sugerentes ilustraciones de Svetlin Vassilev.

Dos caballeros tienen la misión de encontrar y matar a un dragón al cual describen como una serpiente descomunal con un solo ojo y capaz de escupir fuego y humo.

Los caballeros por fin encuentran al dragón, y lo embisten en un intento desesperado por derribarlo… es en este punto cuando Ray Bradbury realiza una de sus magníficas piruetas argumentales y… bueno, para no arruinar el final, digamos que el dragón no es exactamente lo que los caballeros esperan.

Disc de la setmana: “Amina”

El poder d’evocació de la música es posa al servei d’aquest fructífer projecte de suport a les persones refugiades des de la vivència pròpia dels deu músics que, arribats des de Síria, Iraq, Afganistan, Pakistan i Tibet, composen la formació Refugees for refugeesa en el seu país d’acollida, Bèlgica.

Un missatge fraternal i compromès que, a partir del reconeixement dels diversos substrats musicals, parla de resistència i reconstrucció en una experiència comuna.