Llibre de la setmana: “La investigación”

portada La investigaciónUn tauler de joc en què cada peça té la seva funció que justifica la seva acció. Què passa quan algú trenca les regles del joc?

La investigación, de l’antropòleg cultural i literari Philippe Claudel, és una novel·la inquietant que balla entre el gènere d’intriga i la ciència ficció.

L’índex de suïcidis d’una GRAN EMPRESA s’ha disparat, en concret ha derivat en 23 en poc temps, i el protagonista, l’INVESTIGADOR, té com a objectiu esbrinar el perquè, en un món on “la información és un bé escàs que no circula gaire”.

Una novel·la filosòfica per reflexionar sobre l’alienació a la societat i els riscos de sortir de la zona de confort.

 

Llibre infantil de la setmana: “Soc un animal”

portada Soc un animalSoc un animal ens connecta amb el més profund de la nostra natura i ens ofereix una nova i original perspectiva sobre el món «salvatge» que permet als més petits descobrir una faceta insòlita i sorprenent de si mateixos.

 Un text senzill que converteix la lectura compartida en un joc divertit de metàfores que permeten l’intercanvi d’idees sobre les similituds entre els animals i els éssers humans.

 

Disc de la setmana: “Record”

RecordInternacionalment coneguda com la meitat del grup Everything But The Girl, la carrera en solitari de Tracey Thorn ha entregat joies del pop com l’empàtic Love and its opposite (2010).

Retorna ara amb Record, un disc ballable amb cançons d’apoderament femení, plenes de la delicada força característica de Thorn.

Les seves lletres basculen entre la mirada crítica envers el món dels famosos i de les seves velles estructures masclistes i les expressions sinceres i divertides davant les dificultats de la vida quotidiana i la maternitat.

Llibre infantil de la setmana: “Cors de gofra”

portada Cors de gofraEn un petit poble de noruega viuen la Lena i en Trille. Ella és intrèpida, divertida i aventurera. Ell, la ment serena de tots dos. Són amics de l’ànima encara que en Trille necessita que li diguin més vegades, com a tots ens passa en algunes ocasions. La Lena viu sola amb la seva mare i, de tant en tant, pensa que li agradaria tenir un pare. En Trille té una germana adoptada a Colòmbia i un avi magre i arrugat que viu al soterrani de casa i al qual adora. El que més els agrada és compartir les gofres calentetes que els fa la tiaàvia i passar el dia junts gaudint d’aventures que, a vegades, quasi acaben en catàstrofes.        Aquest és el regne de la Lena i en Trille. T’animes a conèixer-lo?

Els nostres experts recomanen

Aquestes són algunes de les lectures que els nostres experts van comentar a la sessió del dilluns. Apunteu-vos-les bé, ja no teniu excusa per no llegir:

 

Llibre de la setmana: “Mitologies”

portada MitologiesAquest llibre és una visió formidable de la cultura de masses moderna, amb articles breus que parlen de l’striptease, el plàstic, el cinema, Charles Chaplin i els marcians, i el matrimoni, entre molts d’altres; i també és la invenció d’una nova crítica de la ideologia. En els microassaigs que constitueixen les Mitologies, Barthes desplega un exercici de lectura i desxiframent de la cultura contemporània realment sorprenent per l’abast dels seus resultats i, al mateix temps, visionari per la inquietant vigència que, encara avui, mig segle després, manté com a instrument d’anàlisi. No parla de grans abstraccions, sinó dels actes o fets quotidians que no solen pertànyer al món de les idees, i els converteix en objecte d’una brillant anàlisi. És per això que Mitologies va ser una revolució quan es va publicar i és considerat un dels llibres més influents de la crítica cultural moderna.

Llibre infantil de la setmana: “Guía de ciudades: un viaje por 30 maravillas del mundo”

portada Guía de ciudadesAquest és un àlbum il·lustrat preciós de Martin Haake que ens convida a fer una volta al món de forma visual a través de 30 ciutats representatives. En pàgines dobles, a través del joc i de bonics dibuixos ens proposa un meravellós recorregut per cada ciutat. Ens explica una mica sobre ella… ens mostra quins llocs hauríem de visitar, els edificis més emblemàtics, els seus personatges més rellevants, els monuments històrics, on trobarem menjar ric, què coses estaria genial fer i mooooltes més sorpreses!!!!! …

 

Pel·lícula de la setmana: “Los insólitos peces gatos”

portada Los insólitos peces gato“El peix gat té la particularitat de sobreviure hores fora de l’aigua…”

L’any 2013, la directora mexicana Claudia Sainte – Luce estrenava Los insólitos peces gato, una pel·lícula gens convencional, amb uns personatges extravagants i força emotius. Què pot unir la Martha, una mare de família amb 4 fills, i la Claudia, una noia introvertida i solitària?

La crítica diria, entre d’altres coses, “una pel·lícula indie mexicana”.

Pel·lícula infantil de la setmana: “La petita Anna i el tiet llargarut”

portada La petita Anna i el tiet llargarutQuè se n’ha dit, d’aquesta pel·lícula:

BERNAT SALVÀ – El Punt Avui

“To dolç i innocent, difícil de trobar a la cartellera. Ideal per iniciar els nens/es molt petits/es a la gran pantalla”.

BARCELONA GUIA DEL OCIO

“Acercar a los niños/as al cine desde películas como estas supone un acierto en cuanto a la transmisión de valores y educación social”.

La petita Anna és valenta i el seu Tiet Llargarut és espantadís. Tots dos junts descobriran el mon que els envolta, faran pastissos, aniran a nedar, a pescar, volaran en avió i construiran una casa dalt d’un arbre.

L’Anna no podria tenir un amic millor!!!

Llibre infantil de la setmana: “Profesión: Cocodrilo”

portada Profesión cocodriloUna historia irresistible y sin palabras nacida del  extraordinario talento de Giovanna Zoboli y Mariachiara Di Giorgio.

Al amanecer, en cada gran ciudad, millones de personas se despiertan, se levantan, desayunan y se preparan para ir a trabajar.

El pequeño héroe de este libro, un hermoso cocodrilo verde, no es una excepción.