Llibre de la setmana: “El libro negro del Ejército español”

portada El libro negro del ejército españolEl libro negro del Ejército español es el alegato público de un exteniente del Ejército de Tierra para demostrar todo aquello que lleva años denunciando y que la mayoría de la sociedad ha decidido ignorar: nuestras fuerzas armadas siguen siendo las de Franco, pero estandarizadas a niveles OTAN. Referencia tras referencia se podrá comprobar que existen patrones que demuestran de forma inequívoca la existencia de corrupción sistémica, abusos y acosos, privilegios anacrónicos, órganos de control cómplices y una cúpula militar negligente. Igualmente, quedará al descubierto la inoperante clase política, los medios de comunicación y periodistas censurados, y el lucro de las empresas y las entidades bancarias. La existencia hoy de estas fuerzas armadas demuestra inequívocamente que el relato de los últimos cuarenta años no es ni ha podido ser el que se sostiene oficialmente.

Pero El libro negro del Ejército español es mucho más que eso. Es el grito desesperado de miles de militares maltratados y expulsados, condenados a morir o resultar heridos por negligencias, obligados a sostener el edificio de corruptelas, abusos, acosos y privilegios y, finalmente, sometidos a una precariedad laboral, a una total ausencia de libertades y derechos y a una absoluta alienación más propia de una secta o una mafia que de una institución moderna. Además, es la denuncia clara y sin matices de los últimos veinte años, de las guerras neocoloniales de Irak y Afganistán, de los disparates armamentísticos, de las puertas giratorias, del submarino que no flota y los carros de combate almacenados y despiezados por falta de combustible, del delirio más absoluto que la mayoría de los civiles pudiera imaginar.

El libro negro del Ejército español es, en suma, el libro que nadie más quiso escribir.

Llibre infantil de la setmana: “Ports”

portada PortsEts una persona curiosa?

Aquest  llibre et portarà a donar la volta al món saltant de port en port. Visitaràs ports de totes les mides i formes, ports vells i altres nous, ports on dormen transatlàntics i ports plens de barquetes de pescadors …

Amb aquest llibre descobriràs 16 ports inspirats en les ciutats més boniques del món, des d’enormes i exuberants molls, fins al més petit embarcador. Tots ells plens de vida i ¡color !. En quin d’ells t’agradaria passejar? O tenir el teu vaixell amarrat? T’imagines les històries que poden explicar les seves mariners?

Gaudireu de 40 pàgines a tot color mentre descobrim els ports de 16 ciutats diferents juntament amb anècdotes i curiositats de cadascú.

Un llibre increïble!!

Pel·lícula de la setmana: “Paula, una mujer en busca de la libertad”

portada PaulaPaula, una mujer en busca de la libertad, és un biopic dirigit per Christian Schwochow sobre Paula Modershohn-Becker (1876 – 1907), pionera de la pintura expressionista, que un segle després ha aconseguit tenir una casa museu a Bremen.

Una aproximació, des de la ficció, al món de l’art de principis del segle XX; a Alemanya i França; a la colònia d’artistes de Worpsede; a Rilke, Rodin, Claudel; a Cezanne; i a una doble lluita, envers el feminisme i contra el rigor acadèmic.

Pel·lícula infantil de la setmana: “Mi amigo el gigante”

portada Mi amigo el giganteRoald Dahl i Steven Spielberg, junts en una GRAN pel·lícula que us farà somniar…

A Steven Spielberg el coneixereu perquè és el director de  E.T., Indiana Jones i Jurassic Park entre molts d’altres films.

I a Roald Dahl segur que també el coneixeu, ja que és l’autor d’algunes de les joies més rellevants de la literatura infantil, com ara Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda o James i el préssec gegant.

Sofia és una nena que viu en un orfenat i cada  vespre, abans de dormir,  llegeix hores i hores fins que una nit…

… una nit  que no pot dormir decideix treure el cap per la finestra i aleshores presència un fet del tot extraordinari: un autèntic gegant entra a les cases mentre la gent dorm. Quan el gegant descobreix que una nena l’està espiant, decideix endur-se-la i viatjar amb ella fins al país dels Gegants, on està marginat pels altres gegants, perquè, a diferència d’ells, es nega a cruspir-se a nens i nenes.

Llibre infantil de la setmana: “Sin fronteras”

portada Sin fronterasSinfronteras  se compone de una selección de banderas de cuarenta y cinco países de los cinco continentes, cada una de ellas dividida horizontalmente en dos bandas combinables con las que es posible crear más de dos mil composiciones diferentes, llenas de color.

La diversidad se convierte en aliada de la creatividad, y el lector, de cero a cien años, interactúa con el libro creando nuevos estandartes, nombrando nuevos países o inventando su propio emblema. Al intercambiar las bandas surge un nuevo orden mundial donde la diversión tampoco encuentra límites, y aparecen nuevos lugares explorables tan insólitos como Capón, Alegría, Bolícia o Mexiunidos. Las banderas y los países de Sinfronteras nos abren las puertas a un mundo más tolerante en el que los diferentes pueblos intercambien sus colores, como símbolo de la convivencia armónica y pacífica.

Un libro/juego en el que Imapla -grafista e ilustradora barcelonesa-, con su trazo espontáneo y enérgico y su paleta repleta de colores brillantes, invita tanto al público infantil como al adulto a experimentar con las posibilidades gráficas y semánticas de las banderas.

Llibre de la setmana: “Pequeño país”

portada Pequeño país“En Burundi sucede como en Ruanda. Hay tres grupos diferentes, se llaman etnias. Los hutus son los más numerosos, son bajitos y tienen la nariz ancha. También están los twa, o sea, los pigmeos. Ellos, bueno, dejémoslo, sólo son unos pocos, digamos que no cuentan. Y luego están los tutsis, como mamá. Son mucho menos numerosos que los hutus; son altos y flacos, con la nariz fina y nunca se sabe qué se les pasa por la cabeza.”

Així és com el pare explica al Gaby una part de l’Àfrica. Pequeño país (Premi Goncourt des Lycéens, 2016) és la primera novel·la de Gaël Faye, escriptor i cantant de hip hop d’origen franco-ruandès. Tant ell, com en Gaby, varen ser protagonistes d’una vida feliç, fins que la història els va marcar.

Anys 90. Burundi, Ruanda, Zaire. En Gaby, mestís de pare francès i mare ruandesa, resideix amb la seva família i amics a Kinanira, una zona acomodada i occidentalitzada de Buyumbura, Burundi. Viu feliç el despertar propi de l’adolescència, entre la ingenuïtat i la pèrdua d’innocència, però també la trobada amb la violència, la por i les desigualtats, perquè ell forma part, indirectament i per herència, com a tants d’altres, d’un país i d’una població en guerra eterna entre tutsis i hutus, ètnies en conflicte malgrat compartir, en gran part, territori, llengua i religió. Una vida, dues realitats.

Torna el Club dels experts

Aquest dilluns passat dia 17 de setembre es va fer la primera sessió de la temporada del nostre club de lectura juvenil, el Club dels experts. Us deixem amb les recomanacions per a tots els lectors:

recomanacions del Club dels experts setembre 2018

 

 

 

Llibre infantil de la setmana: “L’Ot i els gegants de gel”

portada Ot i els gegants de gelEn les profunditats d’un hivern que semblava que no tingués fi, l’Ot no acabava de sentir-se bé del tot. Només tenia una destral vikinga per recordar el seu pare i una cama una mica coixa per recordar les seves pròpies peripècies. Per això, una matinada fosca i gelada, es va posar roba ben gruixuda i, amb la seva crossa i la destral, se’n va marxar cap enllà enmig de la neu…

Neil Gaiman – l’autor del llibre- és un conegut escriptor anglès d’històries de fantasia i ciència-ficció, i ha estat guardonat amb diferents premis com son el premi Hugo, Nebula i Bram Stoker o les medalles Newbery i Carnegie.

Les fascinants il·lustracions d’aquest llibre són d’en Chris Riddell, un il·lustrador britànic guardonat tres cops amb la Kate Greenaway Medal, el premi literari britànic que reconeix els llibres infantils il·lustrats.

Disc de la setmana: “Face your fear”

portada Face your fearCurtis Harding retorna amb força i carisma als escenaris des del seu segon disc, FACE YOUR FEAR.

Amb un estil elegant i un repertori construït sobre la seva àmplia formació en gòspel, blues, R&B i rock, Harding aconsegueix traslladar-nos a una atmosfera sensual plena de melodies psicodèliques i bases de ritmes negres sublimats fins l’estatisme.

Des del vídeo pel sisè tema de l’àlbum, “Need your love”, trenca els esquemes socials i estètics del soul clàssic i fa arribar una proposta oberta, que un públic heterogeni pot gaudir i adaptar a la seva pròpia experiència de la música.

Llibre infantil de la setmana: “Cuentos para niños que sueñan con cambiar el mundo”

portada Cuentos para niños que sueñan con cambiar el mundoLa inspiradora vida de  50 herois extraordinaris del passat i del present; científics, pintors, escriptors, doctors…

Aquesta obra busca entre els seus protagonistes la diversitat, el que dóna lloc a personatges de tot el món com  Mahatma Gandhi, Leonardo Da Vinci, passant per Stephen Hawking, i per Antoine de Saint-Exupéry, fins a Leo Messi,  homes que van arribar molt lluny gràcies al seu esforç i determinació. Amb il·lustracions  precioses i molt càlides que li donen proximitat als personatges.

Perquè tots els nens i nenes mereixen créixer pensant que poden arribar a ser el que ells vulguin.