Informació

Podeu demanar informació sobre diferents temes d’abast general i local. El personal de la biblioteca us ajuda a trobar allò que busqueu, i en cas de no poder resoldre-ho us deriva cap al servei corresponent. Si ho necessiteu, us poden explicar com utilitzar el catàleg col·lectiu Aladí / catálogo colectivo Aladí o altres recursos que us puguin ser útils.

Taulell primera planta

Taulell primera planta

Informació local

Podeu trobar informació sobre la història i l’actualitat de Castelldefels, que caldrà que demaneu al personal de la biblioteca.

Préstec

Carnet

Podeu fer-vos socis de la biblioteca a través d’aquest enllaç / enlace o presencialment a la biblioteca. Disposareu d’un carnet vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya. Aquest carnet és personal i intransferible per als usos de préstec, Internet i+ i Wi-Fi i també permet gaudir de descomptes culturals / descuentos culturales.

Bústia de retorn de documents

La bústia de retorn us facilita tornar els documents que teniu en préstec quan la biblioteca està tancada.

Préstec

El préstec amb el carnet de la biblioteca és gratuït i permet endur-vos fora de la biblioteca durant 30 dies fins a 30 documents: 15 documents en paper (llibres i revistes), 6 DVD i 9 CD o altres materials multimèdia. Si necessiteu disposar dels documents prestats durant més dies, podeu demanar una renovació personalment a la biblioteca, a través del catàleg Aladí / catálogo Aladí o bé a través del correu electrònic o el telèfon.

Préstec interbibliotecari

Es posa al vostre abast el fons documental de totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. Podeu demanar qualsevol llibre o article de revista que la biblioteca de Castelldefels no tingui i que es trobi en una altra biblioteca. Aquest servei té un cost d’1,50 € per document sol·licitat i el rebreu en un termini d’aproximadament una setmana. Si no trobeu el document que busqueu a la XBM també podem utilitzar el Préstec Interbibliotecari Interprovincial. En aquest cas podeu fer la cerca al catàleg Argus i fer la sol·licitud al mateix taulell de la Planta 1.

Préstec a entitats

La biblioteca fa lots de préstec per a entitats i escoles del municipi. Si us interessa poseu-vos en contacte amb la biblioteca per telèfon o bé per correu electrònic.

Reserva de documents

Si busqueu un document que està en préstec, teniu l’opció de reservar-lo personalment a la biblioteca, a través del catàleg Aladí /catálogo Aladí o per telèfon. Quan retornin el document reservat, rebreu un avís per telèfon o per correu electrònic i podreu passar-lo a recollir en els propers set dies. Si no podeu venir vosaltres mateixos a recollir el document podeu enviar a algú altre, sempre i quan porti la documentació necessària i l’autorització omplerta que trobareu en el següent enllaç.

Vestíbul

Vestíbul

Internet i Tecnologies

Internet i +

Permet accedir a Internet i a eines d’ofimàtica des dels ordinadors que trobareu a les sales. Podeu enregistrar i imprimir els treballs o les consultes que realitzeu (preus públics). Teniu a l’abast sessions de deu, trenta i seixanta minuts, aquestes últimes reservables a través d’aquest enllaç / de este enlace o per telèfon o presencialment a la biblioteca.

WI-FI

Podeu connectar-vos gratuïtament a Internet des del vostre ordinador portàtil o des d’altres dispositius mòbils gràcies al servei de Wi-Fi. Per utilitzar-lo, només heu de disposar del carnet de la biblioteca, ja que el número d’usuari i el PIN us serviran com a validació per entrar a la xarxa.

ACTIC

L’ACTIC (http://acticweb.gencat.cat/ca) és el certificat que acredita la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències TIC mitjançant una prova per ordinador que podràs realitzar un divendres al mes, de gener a juny i de setembre a desembre. Demana més informació a la Biblioteca.

Visió butaques primera planta

Visió butaques primera planta

Activitats

Activitats infantils, familiars i per a adults

Les biblioteques són espais d’activitat cultural. Per tal que els nens i nenes gaudeixin i aprenguin alhora, les biblioteques es converteixen en escenaris de narracions de contes, tallers i espectacles. Teniu a l’abast conferències, trobades amb autors, tallers literaris, tallers de noves tecnologies o de creativitat, presentacions de llibres, xerrades o audicions musicals.

Consulta l’agenda d’activitats infants i adults!

Tertúlies literàries

Les tertúlies literàries són trobades per a totes aquelles persones que gaudeixen llegint i volen compartir els seus comentaris amb altres lectors. La biblioteca posa a disposició dels participants els exemplars del llibre a comentar, la sessió compta amb un moderador i, sovint, també amb la presència de l’autor del llibre. Hi ha tertúlies literàries de diferents temàtiques i gèneres, i per a públic adult i infantil i juvenil.

Cursos i tallers

S’ofereixen cursos i tallers diversos:  tallers d’escriptura, de poesia i de manualitats, entre d’altres.

Consulta l’agenda d’activitats!

Hora del conte a l’àrea infantil

Hora del conte a l’àrea infantil

Altres

Reprografia

Podreu trobar una fotocopiadora d’autoservei on podreu fotocopiar els documents en les condicions legals vigents. El preu de cada còpia és de 0,10€ i no torna canvi.

Autoaprenentatge d’idiomes

Disposeu d’una gran oferta de recursos per aprendre o perfeccionar diverses llengües. Si el que voleu és millorar el nivell de conversa podeu assistir a les tertúlies literàries en altres llengües.

Visites guiades a la biblioteca

Si voleu conèixer a fons la biblioteca i saber com trobar els recursos que us interessen, el personal de la biblioteca us acompanyarà en una visita guiada per tal que conegueu les sales i els serveis de la biblioteca, com utilitzar el catàleg col·lectiu Aladí, com accedir a Internet, entre d’altres. Si us interessa us podeu apuntar a la biblioteca, o bé per telèfon o correu electrònic.

Cessió d’espais

La biblioteca ofereix alguns dels seus espais a entitats o particulars per a actes o activitats culturals, entre ells l’espai Ramon Fernàndez Jurado. Cal que ompliu la següent sol·licitud per a demanar-los. Podeu veure els preus públics.

Servei de reserva de sales per a treballs en grup

La biblioteca disposa d’un espai de suport a la 2a planta que es podrà reservar el dissabte al matí per a treballs en grup sempre que no hi tingui lloc cap activitat.

Taquilles

La biblioteca posa a disposició dels usuaris taquilles per a deixar els objectes personals mentre es fa ús de l’equipament.

Recursos per les escoles

Visió general àrea infantil secció coneixements

Visió general àrea infantil secció coneixements

La biblioteca treballa amb les escoles i les biblioteques escolars tot oferint-los serveis que ajuden a familiaritzar el nen amb l’ús de les biblioteques i a adquirir hàbits de lectura i habilitats en la recerca d’informació. Us oferim els següents recursos:

Carnet de l’escola

Podeu sol·licitar a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado el carnet d’escola per accedir amb condicions especials a alguns dels serveis, com per exemple el servei de préstec.

Préstec de lots de documents

La Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado cedeix lots de documents a escoles i instituts per ampliar i aprofundir en els diferents camps de treball que es treballen a l’aula. Aquests lots són un tast d’allò que els nens i nenes poden trobar-hi.

Visites escolars a la biblioteca

La Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado ofereix visites escolars des de l’etapa infantil fins a l’etapa del batxillerat i graus formatius amb l’objectiu de donar a conèixer als escolars com funciona una biblioteca i com poden aprofitar millor els recursos d’informació que hi poden trobar.

Activitats de foment de la lectura

Organització d’activitats en col·laboració amb escoles i instituts orientades a promoure l’ús de la biblioteca i fomentar l’hàbit lector. Les activitats poden estar adreçades tant a mestres i educadors com a alumnes.

Assessorament

La Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado presta assessorament en l’organització de la biblioteca escolar.

Recomanacions Internet segura

La Biblioteca ha preparat unes recomanacions per a que les tingueu en compte en la navegació a internet per els nens i joves. 

Guies de lectures recomanades

Un dels molts objectius compartits entre la biblioteca pública i l’escola és el foment de la lectura. En aquest sentit la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado elabora guies de recomanacions de lectures d’estiu i de Nadal.


Biblioteca a la platja

Biblioteca de la platja

Des del 1992, a Castelldefels, durant els mesos de juliol i agost s’ofereix un servei de biblioteca a la zona de la platja, situada al Parc del Mar (pg Marítim amb carrer 11). La biblioteca de la platja ofereix els següents serveis:

  • Consulta i préstec de llibres i revistes (amb el mateix carnet de la biblioteca). També s’ofereix préstec de DVD i CD.
  • Activitats d’animació a la lectura: hora del conte, tallers familiars…
  • Wi–Fi  (accés, sense fil, a Internet)