Llibre infantil de la setmana: “Villanos”

portada VillanosUn espectacular llibre en FORMAT GRAN que ens presenta els personatges més terrorífics de tots els contes amb tot luxe de detalls: el Llop, l’Ogre i la Bruixa. Els coneixeu??? Doncs no tingueu por, obriu el llibre i comenceu a conèixer TOT sobre ells desplegant les solapes.

Un conte delicat en el que descobrireu tots els secrets que amaguen aquests personatges. L’hem considerat un altra JOIA  de la nostra biblioteca.

Llibre de la setmana: “Humanitats en acció”

portada Humanitats en accióHumanitats en acció és pensar les humanitats des del seu potencial transformador i com un actiu positiu per al conjunt de la societat. Les humanitats no són un conjunt de disciplines acadèmiques en extinció, sinó que són el conjunt d’activitats amb les que donem sentit a l’experiència humana, des del punt de vista de la seva dignitat. Per aquest motiu, a l’Aula oberta s’han convocat una vintena de ponents d’àmbits molt diferents per reflexionar sobre les seves respectives línies de treball, els seus límits i els seus reptes. Artistes, acadèmics, activistes, periodistes, cineastes, científics, entre d’altres, han participat en aquest projecte, cadascun i cadascuna des de la seva disciplina, mirada i trajectòria.

El resultat és aquest conjunt de vint veus, que presenten una aposta generacional i renovadora sobre el discurs i les pràctiques de les humanitats actualment, i sobre quin pot ser el seu futur.

 

Pel·lícula de la setmana: “Un tango más”

portada Un tango másEl tango és emoció i tristesa. I amor i desamor és la història de María Nieves Rego i Juan Carlos Copes, la parella artística internacionalment reconeguda que va revolucionar aquest ball.

El documental Un tango más, dirigit per Germán Kral i produït per Wim Wenders, és un homenatge a tota la dansa, a l’època daurada del tango i a la història personal de María Nieves, i ho fa a través de petites peces coreografiades, entrevistes i material d’arxiu.

Altres referències: Tango (Carlos Saura, 1998) i Pina (Wim Wenders, 2011)

Pel·lícula infantil de la setmana: “Grand Prix a la muntanya dels invents”

portada Grand PrixAl cim d’una muntanya hi viu el mecànic de bicicletes i inventor Teodor amb els seus amics: el pessimista mussol Lambert i el valent i optimista Sonny.

Els tres construiran un cotxe de competició gegantí, l’Il Tempo Gigante, per fer front al campió mundial de Fórmula 1, que no és ni més ni menys que un antic ajudant que va robar la fórmula d’un motor a en Teodor.

Llibre infantil de la setmana: “Els problemes d’en Pingüí”

Però… per què voldria ningú aprendre res sobre els problemes d’un pingüí quan amb els problemes d’un mateix  ja en tenim prou?

Pst… no sé, però se m’acut que potser per riure una bona estona amb els pensaments d’aquest pingüí tan original…

Llibre de la setmana: “Un capítulo de mi vida”

portada Un capítulo de mi vida“Ésta es una historia real de agentes secretos donde conviven de un modo sorprendente el glamour y el espionaje, lo público y lo íntimo, París y Berlín. No es, sin embargo, una novela de acción al uso, la historia de una matahari cualquiera, sino el retrato prodigioso de una madre llena de contradicciones: comunista pero adicta a la ropa de alta costura; judía pero antitradicionalista; prosoviética pero admiradora de Inglaterra…”

errata naturae

Una lectura apassionant d’espionatge i traïcions a l’Europa dels anys 30, de secrets i mitges veritats, a través del records personals d’una filla que intenta, un temps després, saber més i acceptar com era la mare, en “Un capítulo de mi vida.”

Llibre de la setmana: “La maleta”

portada La maletaUn relat poètic que ens porta a reflexionar sobre la tendència cíclica de la història, que tendeix a repetir-se, com si no n’aprenguéssim mai prou.

Qui no té dret a omplir una maleta amb el somni d’una vida millor?

Una maleta que passa de mà en mà, testimoni silenciós de vides diferents que transcorren durant el segle XX. Les colònies tèxtils, la revolució obrera, la guerra civil, l’exili, el fes l’amor i no la guerra, la caiguda del franquisme. I les migracions –volgudes o no– que mai s’aturen.

Disc de la setmana: “Humitat relativa”

portada Humitat relativa“Sabemos que los éxitos instantáneos camuflan muchos discos de oropel. La industria musical desbroza su camino hacia los medios de comunicación, y el público abraza la novedad con entusiasmo, pero al final ese fulgor se desvanece con la misma rapidez con que la noche engulle los fuegos de artificio. Otros discos, sin embargo, recorren el camino inverso.(…) Muchos años después, emergen de nuevo a la superficie a través de la fórmula de las reediciones.

Ése podría ser el resumen de por qué Humitat Relativa, el álbum de debut de Remigi Palmero (Alginet, 1950), figure siempre entre los mejores discos de pop español de la historia cuando, paradójicamente, apenas lo conoce nadie. Grabado en los estudios Tabalet de Alboraya en 1978 y publicado en 1979 por Puput, filial de la discográfica Zafiro, Humitat Relativa vuelve ahora de nuevo a la actualidad gracias a una cuidada reedición comandada por La Casa Calba que coincide con su 40 aniversario.

Se completa así la operación de rescate de esa trilogía mediterránea fundamental gestada en el ambiente bohemio que se respiraba en València y alrededores a finales de los años setenta y principios de los ochenta: Brossa d’ahir (1977), de Pep Laguarda i Tapineria; Humitat Relativa (1979), de Remigi Palmero i Bon Matí, y Cambrers (1981), de Julio Bustamante. Cada uno con sus particularidades –el primero en una onda más “folk campestre”, el segundo más ecléctico y enraizado en la idiosincrasia popular valenciana, y el tercero más urbanita-, juntos forman una de las piedras miliares de la tradición musical valenciana. Su brillo, además, permanece intacto.”                                                                                                  www.valenciaplaza.com  (7/6/2018)

Llibre de la setmana: “Por el bien de la patria”

portada Por el bien de la patria«Desde la Edad Media a la actualidad hay un rasgo que define la naturaleza del Estado español: se trata de un Estado creado y sostenido por los vencedores de las guerras, afectado por lo que se puede llamar el «síndrome Trastámara»; es decir; un Estado que, lejos de ser un ente neutral por encima de los intereses de parte, se ha sostenido en base a las mercedes concedidas a los triunfadores de cada conflicto bélico. (…) Ese «síndrome» abarca mucho más que el período medieval plagado de guerras civiles y dinásticas de las que toma su nombre; lo encontramos presente en los siglos xvi al xviii cuando la defensa del «honor» de los reyes espolea la construcción de un modelo estatal militarizado;»

Carlos Arenas

Pel·lícula de la setmana: “Girl”

portada GirlLara, de 15 anys i somnia amb convertir-se en ballarina. Amb l’ajuda del seu pare es fica de ple en el tema. Però el seu cos no respon tan fàcilment a la disciplina necessària per aconseguir-ho, perquè en realitat quan va néixer Lara era un nen.

Girl, dirigida per Lukas Dhont, i inspirada en la història real d’una ballarina professional belga, tracta el tema transgènere en un moment clau de la vida, l’adolescència. I ho fa amb una naturalitat extraordinària, i des de diferents mirades: la pròpia de la protagonista, i la dels altres, inclosa la mirada infantil, la del germà, lliure de qualsevol tipus de pre-judici. Per prendre nota.